15 danskere er fløjet hjem fra Hubei provinsen

Beredskabet fra myndighederne er klar, når danskere der har været i områder med coronavirus skal flyves hjem. Se statussen her.

Den 31. januar blev de første 4 danskere fra Hubei provinsen fløjet hjem til Danmark. Det er den provins hvor udbruddet med coronavirus 2019-nCoV aktuelt florerer. I området har der selvfølgelig også været danskere på ferie, og det er dem myndighederne er begyndt at hente hjem.

I Danmark har de danske sundhedsmyndigheder valgt at lave en individuel risikovurdering af den enkelte patient. Altså vurdere om der er risiko for at vedkommende kan være blevet smittet, og hvis det er tilfældet vil vedkommende komme i karantæne. Omvendt vil personer hvor man ikke vurderer der er nogen risiko ikke komme i karantæne. De vil dog stadig blive monitoreret 14 dage efter hjemkomsten.

Ved de første 4 passagerer blev der ikke vurderet at nogen havde nogen risiko. Det blev der til gengæld ved de næste 11 der blev fløjet hjem. Her blev en af dem indlagt i Belgien, fordi der var en mindre mistanke til at han var smittet med Coronavirus. Den smitte er dog netop i dag blevet afkræftet. Det skriver Sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter:

Ud af de resterende 10 der blev sendt hjem til Danmark, blev 2 af dem sendt i hjemmekarantæne fordi der var en risiko for at de kan være blevet smittet.

Vi har endnu ikke set nogle eksempler på coronavirussmittede i Danmark, men der er set eksempler i mange af vores nabolande, herunder Tyskland, Sverige og Finland.

Andreas Andersen

Jeg arbejder til daglig som læge, og på denne blog vil jeg formidle artikler om sundhed, videnskab og medicin. Målgruppen er både lægmand, men også sundhedsprofessionelle.

You may also like...

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: