Coronavirussen er kommet til Danmark – men det var helt forventeligt

I dag blev den første dansker testet positiv for den nye coronavirus SARS-CoV-2, som kan give COVID-19. Men det var helt forventeligt.

De seneste dage har vi set tiltagende spredning af den nye coronavirus SARS-CoV-2 til Europa, særligt i Italien. Derfor er det også forventeligt at vi vil se nogen flere tilfælde i de europæiske lande, herunder Danmark. I dag kunne Statens Serum Institut (SSI) så meddele at den første dansker er blevet testet positiv for COVID-19.

Den første danske patient er Jakob Tage Ramlyng, som også arbejder for TV2. Han har været på ferie i Milano i Norditalien, og da han kom hjem havde han symptomer som feber og hoste. Han blev testet for coronavirus, og her testet positiv. Han har det godt og er nu sendt i hjemmeisolation.

De kommende dage vil vise om vi vil se flere tilfælde i Danmark, men det er meget sandsynligt at vi vil det. Heldigvis har langt de fleste et mildt forløb. For nylig viste en kinesisk epidemiologisk undersøgelse, at cirka 80% af dem der bliver testet positiv for coronavirus i en laboratorieprøve, har et mildt forløb. Herudover skal vi huske at der er mange flere med mildt forløb, som formentlig ikke bliver testet.

Samme undersøgelse viste også at COVID-19 rammer i stort set alle aldre, men dog sjældent børn og unge. Til gengæld er dødeligheden markant højere for ældre og personer der også har comorbiditet.

Andreas Andersen

Jeg arbejder til daglig som læge, og på denne blog vil jeg formidle artikler om sundhed, videnskab og medicin. Målgruppen er både lægmand, men også sundhedsprofessionelle.

You may also like...

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: