COVID-19: Grænserne lukkes og operationer aflyses

I Danmark er der nu 801 danskere smittede med COVID-19 og vi så det første dødsfald.

Regeringen har i dag valgt at indføre endnu flere tiltag i forsøget på at inddæmme smitten med COVID-19. Nogle af de nye tiltag er:

  • Alt der ikke er akut nødvendigt på sygehuse bliver aflyst. Det kan omfatte ambulatorier og operationer.
  • Den danske grænse lukkes ned. Der kommer grænsekontrol ved alle danske grænseovergange, landfærger og lufthavne. Dette gælder indtil den 13. april. Man kan kun rejse ind i DK hvis man har en anerkendelsesværdigt formål, andre vil blive afvist ved grænsen. Der bliver ikke indført kontrol ved godstransport.

Det sker på dagen hvor Danmark nu har 801 smittede med den nye coronavirus. De danske sygehuse er også igang med at gøre sig klar til at modtage patienter der er mistænkt smittede med COVID-19. Der er aktuelt 23 danskere indlagt med COVID-19 og 4 på intensiv afdeling. Der er 3.998 danskere der er blevet testet.

Udenrigsministeriet fraråder også alle unødvendige rejser ud i verden, og de danskere der er rejst ude i verden opfordres til at komme hjem. I hele verden er der 133.860 smittede med COVID-19 og 4.967 dødsfald.

Statens Serum Institut har udgivet en opgørelse, der viser fordeling af smittede efter hvilket land smitten er sket i. Denne viser at langt de fleste er blevet smittet i Østrig. Der er konstateret smitte i Danmark i 158 tilfælde.

Der er generelt en overrepræsentation af mænd i statistikken, når det kommer til smitte med COVID-19. Samme tendens så man også i Kina. Cirka 67,8% smittede er mænd og 32,2% er kvinder.

Der er også udgivet en opgørelse over fordelingen af smittede i de forskellige landsdele. Denne viser at de fleste er set i København, mens Bornholm ikke har set en eneste smittet.

I dag er en 80-årig mand også død, efter at være smittet med COVID-19. Han døde af hjertestop og er først efterfølgende testet positiv for COVID-19. Region Nordjylland afviser at årsagen til dødsfaldet er COVID-19. Selve dødsfaldet skete tidligere på ugen, og man har efterfølgende kunnet teste ham positiv for COVID-19. Der vil ikke blive foretaget Retslægeligt ligsyn.

Andreas Andersen

Jeg arbejder til daglig som læge, og på denne blog vil jeg formidle artikler om sundhed, videnskab og medicin. Målgruppen er både lægmand, men også sundhedsprofessionelle.

You may also like...

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: