COVID-19 i Danmark – 262 smittede i Danmark

Antallet af smittede med COVID-19 i Danmark stiger dag for dag. Nu er der 262 smittede og 1.101 i karantæne i Danmark.

Den nye coronavirus SARS-CoV-2 er for alvor kommet til Danmark. I disse dage stiger antallet af smittede kraftigt, og er ifølge STPS nu oppe på 262 bekræftede smittede. Man har samlet set testet 1.631 danskere, og der er stadig 1.101 i karantæne.

I samme omgang har Sundhedsstyrelsen udgivet en risikovurdering for de mulige scenarier for COVID-19 i Danmark. For øjeblikket er sundhedsmyndighederne igang med at inddæmme smitten. Formålet med dette er ikke at forhindre smitte med COVID-19, fordi det er ikke realistisk. Derimod er strategien at udsætte at mange danskere bliver smittede. Det vil nemlig gøre at belastningen på sundhedssystemet bliver mindre, så vi ikke risikerer at det bryder sammen.

Man kan også forvente at coronavirussen formentlig får sværere ved at smitte, når vi kommer lidt nærmere sommeren. Til gengæld vil vi kunne se en anden bølge til efteråret igen.

Sundhedsstyrelsen forventer at cirka 10% danskere vil blive smittet med COVID-19 i den første forårsbølge. Det svarer til at 580.000 danskere bliver smittet. Af dem forventer de at 1/10 vil få brug for kontakt til sundhedsvæsnet, dvs. 58.000 danskere. Af dem vil 80% have let sygdom, så de ikke vil have behov for indlæggelse, mens 8.700 vil få behov for indlæggelse og 2.900 danskere vil få behov for intensiv behandling.

De estimerer dødeligheden for COVID-19 til at være 0,3-1%, hvilket gør man forventer en overdødelighed på 1.680-5.600 patienter.

Andreas Andersen

Jeg arbejder til daglig som læge, og på denne blog vil jeg formidle artikler om sundhed, videnskab og medicin. Målgruppen er både lægmand, men også sundhedsprofessionelle.

You may also like...

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: