COVID-19 i DK: 514 smittede

I dag blev der konstateret 252 nye smittede danskere med COVID-19, hvilket bringer det totale antal op på 514 tilfælde.

Smitten med COVID-19 breder sig i Danmark, som forventet. Ifølge STPS er der det seneste døgn konstateret 252 nye tilfælde, der er testet positiv for SARS-CoV-2. Dette bringer det totale antal op på 514 tilfælde. Herudover er antallet af danskere i karantæne nu oppe på 1.303 danskere. Ud af de 514 tilfælde er 10 danskere indlagt.

Strategien i Danmark er lige nu at forhale smitten, så sundhedsvæsnet ikke bliver overbelastet. Dette sker blandt andet ved at lukke arrangementer og kurser ned, så der forhindres større forsamlinger. Flere skoler og dagsinstitutioner er også begyndt at lukke. I dag har Hillerød Hospital også aflyst alle ikke-akutte operationer, ifølge Berlingske.

Formålet med at begrænse smitten er at undgå at sundhedssystemets ressourcer slipper op, hvis for mange bliver smittede på én gang. Det svarer til den blå kurve nedenunder:

I hele verden har der nu været 122.289 tilfælde, ifølge en opgørelse fra Worldometers. Ud af disse er der registrerede 4.389 dødsfald.

I dag har WHO også erklæret COVID-19 for en Pandemi, det vil sige en global epidemi. Det fik Regeringen til i dag at iværksætte flere initiativer, for at afbøde og forsinke smitten i Danmark. Regeringen har iværksat følgende:

  • Elever og studerende på alle uddannelsesinstitutioner sendes hjem nu i to uger fra fredag.
  • Alle indendørs kulturinstitutioner lukker i foreløbig to uger fra fredag.
  • Alle private institutioner, frivillige foreninger og trossamfund opfordres til at lukke ned.
  • Alle offentlige medarbejdere der ikke varetager kritiske funktioner sendes hjem fra arbejde.
  • Alle skoler og dagtilbud lukkes fra på mandag og to uger frem. Skoler og institutioner vil blive holdt åben til de forældre, der ikke kan finde en anden løsning og til det personale der varetager en kritisk funktion.
  • Adgangen til den kollektive trafik begrænses. Der indføres pladsbilletkrav til DSB på mange afgange.
  • Sygehuse og plejehjem opfordres til at begrænse besøgene med øjeblikkelig virkning.
  • Der opfordres til at man ikke samler mere end 100 mennesker indendørs.
  • Udenrigsministeriet skærper igen rejsevejledninger, så flere lande og regioner tilføjes listen.
  • Der overvejes at indføre yderligere indrejserestriktioner til Danmark.

Sundhedsstyrelsen vil i morgen udsætte en ny retningslinje for COVID-19, hvor det ikke længere vil være afgørende om man har været ude at rejse, men snarere hvor syg patienten er. Derfor vil man ikke teste borgere, som ikke er særlig syge.

I morgen vil patienter med COVID-19 kunne indlægges på alle sygehuse i Danmark, og ikke kun på udvalgte sygehuse. Desuden er de også igang med at indstille den intensive kapacitet, så den kan klare de kommende syge patienter.

Andreas Andersen

Jeg arbejder til daglig som læge, og på denne blog vil jeg formidle artikler om sundhed, videnskab og medicin. Målgruppen er både lægmand, men også sundhedsprofessionelle.

You may also like...

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: