COVID19 – Antal nysmittede falder, antal dødsfald stagnerer

Faren ved COVID19 er endnu ikke forbi. Der har dog de seneste uger været nogle lyspunkter, i form af at antallet af nysmittede falder, mens antallet af nye dødsfald stagnerer.

De seneste tale for nysmittede med SARS-CoV-2, der kan give COVID19, viser en faldende trend. Det har det efterhånden gjort i lang tid. WHO udgiver hver dag en situation report, der opgør antal nysmittede og nye dødsfald. De seneste dage er de nu også begyndt at medtage klinisk diagnosticerede tilfælde, det vil sige hvor der ikke findes en laboratoriebekræftet prøve. Det er kun i den kinesiske provins Hubei de også diagnosticerer klinisk, i resten af verden skal diagnosen bekræftes med en prøve.

Nedenunder ses en graf for udviklingen i antallet af nysmittede i hele verden. Den røde kurve er data fra dengang hvor WHO kun opgav laboratoriebekræftede tilfælde. Den blå kurve er hvor de kliniske diagnoser er medtagt. Som man kan se ligger antallet, hvor man medtager kliniske diagnoser højere, men det er helt forventelig. Grundlæggende set har vi set en faldende trend for antallet af nysmittede.

Kigger vi på kurven for nye dødsfald har det i lang tid været stigende, men er nu begyndt at stagnere lidt. Det er også forventelig at der er en forsinkelse mellem at diagnosen bliver stillet, og til vi ser et dødsfald.

Uden for Kina er der forholdsvis få antal nysmittede, og meget få dødsfald. Udenfor Kina er der kun 1.200 registrerede tilfælde, hvilket svarer til cirka 1,5% af det totale antal. Der er også kun registreret 8 dødsfald uden for Kina, hvilket skal sammenlignes med 2.239 tilfælde i Kina.

Andreas Andersen

Jeg arbejder til daglig som læge, og på denne blog vil jeg formidle artikler om sundhed, videnskab og medicin. Målgruppen er både lægmand, men også sundhedsprofessionelle.

You may also like...

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: