COVID19 – Snart 300 tilfælde i Europa

De seneste dage er vi begyndt at se flere smittede med Coronavirus i Europa. Få en opdatering her.

For få dage siden havde vi kun set 45 tilfælde med den nye coronavirus SARS-CoV-2 i Europa. Det tal er nu steget de seneste dage, så der nu er fundet 276 tilfælde. Det fremgår af en opdatering fra ECDC.

Ifølge ECDC er der nu diagnosticeret 80.134 tilfælde i hele verden og der er set 2.698 dødsfald. Der er set 276 tilfælde i Europa og 7 dødsfald.

Det er især i Italien at virussen er begyndt at vise sig. Italien står nemlig for de 229 ud af 276 tilfælde. Det er også her der er set 6 ud af de 7 dødsfald i Europa.

Ellers er der diagnosticeret 16 tilfælde i Tyskland, 13 i Storbritannien, 12 i Frankrig, 3 i Spanien og 1 tilfælde i Sverige, Finland og Belgien. Frankrig har haft et enkelt dødsfald. Der er endnu ikke diagnosticeret nogle tilfælde i Danmark.

Sundhedsstyrelsen har på baggrund af de tilfælde der er set i Italien, valgt at opgradere risikoen for at vi kommer til at se COVID19 i Danmark fra lav til moderat risiko. Det skriver Sundhedsstyrelsen, der netop har opdateret deres retningslinje for håndtering af COVID19 i Danmark.

I retningslinjen har Sundhedsstyrelsen opdateret de kriterier der er for, hvornår man skal mistænke at en person er smittet med den nye coronavirus. De nye kritierier siger man skal mistænke COVID19 hos personer der opfylder følgende:

  • Ophold inden for de sidste 14 dage før symptomdebut i områder, hvor der formodes at være udbredt transmission af SARS-CoV-2 og har symptomer på akut indsættende luftvejsinfektion med feber (≥38 grader), og enten hoste, ondt i halsen, åndenød eller andre symptomer og kliniske fund, der kan give mistanke om COVID-19.
  • Har inden for de seneste 14 dage før symptomdebut haft tæt kontakt med en person, som er mistænkt for, eller har fået påvist, COVID-19 og har symptomer på akut indsættende luftvejsinfektion med feber (≥38 grader), og enten hoste, ondt i halsen, åndenød eller andre symptomer og kliniske fund, der kan give mistanke om COVID-19.

Den endelige diagnose skal dog, som resten af verden, bekræftes ved en laboratorieprøve af trachealsekret eller lign. Mistanke til COVID19 er ikke anmeldelsespligtig, men det er det selvfølgelig hvis diagnosen bliver bekræftet med en laboratorieprøve. De områder hvor der aktuelt formodes at være udbredt transmission af virussen er i Kina, Singapore, Hong Kong, Japan, Syd Korea, Iran og nogle områder i Italien.

Samtidig udvider Sundhedsstyrelsen det antal hospitaler der kan modtage patienter der er mistænkt med COVID19. Det kan nu ske på Rigshospitalet, Hvidovre Hospital, Aarhus Universitetshospital, Aalborg Universitetshospital, Sjællands Universitetshospital og Odense Universitetshospital.

Andreas Andersen

Jeg arbejder til daglig som læge, og på denne blog vil jeg formidle artikler om sundhed, videnskab og medicin. Målgruppen er både lægmand, men også sundhedsprofessionelle.

You may also like...

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: