ESC: Fortsæt med at tage blodtryksmedicin trods COVID-19

Der har været spekulationer om hvorvidt ACE-hæmmere og Angiotensin II receptorblokkere skulle øge risikoen for COVID-19. Men ESC anbefaler ikke at patienterne pauserer dette.

Når celler bliver inficeret med SARS-CoV-2, så binder virussen til ACE2 – det enzym der også blokeres med ACE-hæmmere. Angiontensin II blokkere øger også koncentrationen af ACE2. Der har derfor været nogle spekulationer om hvorvidt patienter der behandles med ACE-hæmmere eller Angiotensin II blokkere ville have øget risiko for COVID-19.

Paradoksalt nok findes der også studier der antyder at ACE-hæmmere måske beskytter mod akut lungeskade forårsaget af COVID-19.

Men nu er det europæiske kardiologiske selskab ESC ude med en udtalelse, hvor de slår fast at de anbefaler at fortsætte med at tage ACE-hæmmere og Angiotensin II blokkere. Patienter skal altså ikke pausere med dette, for at nedsætte risikofaktorer for COVID-19.

“The Council on Hypertension strongly recommend that physicians and patients should continue treatment with their usual anti-hypertensive therapy because there is no clinical or scientific evidence to suggest that treatment with ACEi or ARBs should be discontinued because of the Covid-19 infection.”

Andreas Andersen

Jeg arbejder til daglig som læge, og på denne blog vil jeg formidle artikler om sundhed, videnskab og medicin. Målgruppen er både lægmand, men også sundhedsprofessionelle.

You may also like...

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: