Ingen af de 15 danskere var smittet med Coronavirus

Der er nu kommet svar på prøverne fra de 15 danskere der blev fløjet hjem fra Hubei provinsen. Ingen af dem var smittede med Coronavirus.

For nogle dage siden blev 15 nordiske borgere fløjet hjem fra Hubei provinsen til Danmark, hvor coronavirussen 2019-nCoV er i udbrud. Først på et fly med 4 danskere og efterfølgende på et fly med 11 danskere. På det sidste fly blev en dansker indlagt i Belgien, fordi man mistænkte at han kunne være blevet smittet med coronavirus, men det blev senere afkræftet.

Nu er der i dag kommet svar fra alle de 15 borgere der er hentet hjem fra Kina til Danmark. Svaret på prøverne er negative, det vil sige ingen af danskere var smittet med Coronavirus.

Der var dog en Coronasmittet ombord på samme fly, som danskerne kom hjem til Danmark med. Derfor har Sundhedsstyrelsen valgt at opgradere risikoen fra lav til høj.

Ifølge de europæiske myndigheder EDCD er nu 20.626 konstateret smittet med 2019-nCoV, og ud af disse er der konstateret 427 dødsfald. Der har i Europa kun været 28 tilfælde, og stort set alle dødsfald er set i Kina. Faktisk er kun et dødsfald set udenfor Kina.

Andreas Andersen

Jeg arbejder til daglig som læge, og på denne blog vil jeg formidle artikler om sundhed, videnskab og medicin. Målgruppen er både lægmand, men også sundhedsprofessionelle.

You may also like...

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: