Ny epidemiologisk analyse af COVID19 fra CCDC

De kinesiske myndigheder CCDC har udgivet en epidemiologisk analyse af udbrudet med den nye coronavirus SARS-CoV-2.

Den seneste opgørelse fra WHO viser at over 75.000 mennesker er blevet smittet med SARS-CoV-2 – den nye coronavirus der kan give respirationssvigt og som har kostet over 2.000 mennesker livet. Nu har de kinesiske sundhedsmyndigheder China CDC (CCDC) udgivet en epidemiologisk analyse af alle de tilfælde der har været i Kina indtil den 11. februar.

Analysen stammer Kinas Infectious Disease Information System, som er et register der indeholder informationer om alle de tilfælde der findes i Kina. Indtil den 11. februar er der her beskrevet 72.314 tilfælde.

Ud af de 72.314 tilfælde er 44.672 tilfælde bekræftet med en laboratorieprøve, hvilket svarer til 61,8%. Herudover er der 10.567 tilfælde, svarende til 14,6%, som er klinisk diagnosticerede, hvilket de kun har gjort i Hubei provinsen. Der er også 16.186 mistænkte tilfælde (22,4%), hvilket formentlig er tilfælde hvor der endnu ikke er svar på en laboratorieprøve. Endelig er der 889 asymptomatiske tilfælde (1,2%).

Hvis man kigger nærmere på de tilfælde, hvor diagnosen er bekræftet med en laboratorieprøve, så er 86,6% i alderen 30-79 år gammel. I 80,9% tilfælde af laboratoriebekræftede tilfælde, var der tale om en mild infektion med SARS-CoV-2. I registreret er der også registreret 1.023 dødsfald, og det svarer til en Case Fatility Rate (CFR) på 2,3%.

Sundhedsprofessionelle er også blevet ramt af COVID19, hvilket vi har skrevet om tidligere. Af analysen fremgår at 1.716 sundhedsprofessionelle er blevet inficeret, og ud af disse er 5 døde af COVID19.

Når der laves en epidemiologisk kurve over tilfælde i Kina, kunne de se at denne toppede omkring den 23.-26. januar, og herefter begyndte antallet af nysmittede at falde. Der er altså i analysen tegn til at udbruddet er på vej retur. Dette har Statens Serum Institut også informeret om i en ny statusartikel om COVID19.

Kilder

Andreas Andersen

Jeg arbejder til daglig som læge, og på denne blog vil jeg formidle artikler om sundhed, videnskab og medicin. Målgruppen er både lægmand, men også sundhedsprofessionelle.

You may also like...

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: