Studie: Eliquis er mere effektiv og sikker ved atrieflimmer end Xarelto

I et nyt studie ser det ud til at Eliquis (Apixaban) er både mere effektiv og sikker sammenlignet med Xarelto (Rivaroxaban) til behandling af atrieflimmer.

NOAK anvendes tiltagende til behandling af atrieflimmer, hvor der er indikation til AK-behandling med henblik på at forebygge en apopleksi. I de fleste vejledninger anses de forskellige NOAK præparater for at være ligeværdige. Et nyt studie fremhæver nu Eliquis som et bedre valg end Xarelto, ved behandling af atrieflimmer.

I studiet indgik ca. 60.000 patienter med atrieflimmer, som fik Eliquis, samt 40.000 andre patienter der fik Xarelto. Forskerne kiggede så på hvordan det gik patienterne 10 måneder efter, de blev opstartet i NOAK præparatet.

Her viste det sig at incidensen for iskæmisk apopleksi eller systemisk emboli var lavere for Eliquis sammenlignet med Xarelto (6,6 vs 8,0 pr. 1000 personår). Så skulle man tro at risikoen for blødning var større ved Eliquis, men forskerne finder en lavere incidens af gastrointestinal blødning eller intrakraniel blødning (12,9 vs. 21,9 pr. 1000 personår).

Studiet er finansieret af Division of Pharmacoepidemiology and Pharmacoeconomics på Brigham and Women’s Hospital.

Kilder

Andreas Andersen

Jeg arbejder til daglig som læge, og på denne blog vil jeg formidle artikler om sundhed, videnskab og medicin. Målgruppen er både lægmand, men også sundhedsprofessionelle.

You may also like...

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: